HollandaMansetNL-NieuwsSpor

BMTSPOR KOCATEPE’ye DAYANAMADI

BMT-Kocatepe-22-5-16-107aEr zondag op het hoofdveld van sportpark Escamp II twee teams op het veld met spelers van vooral Turkse afkomst: BMT was in de strijd om een plaats volgend seizoen in de eerste klasse gastheer van Kocatepe uit Rotterdam.

Zoals altijd was de ontvangst bij BMT weer uitstekend verzorgd. Het was gezellig druk, maar heel veel publiek was er op het treffen niet afgekomen. ADO’s assistent-trainer Ekrem Kahya, onlangs geslaagd voor zijn diploma Coach Betaald Voetbal, was – als lid en speler van het derde zondagteam – ook een kijkje komen nemen.

Hij zag BMT nog voordat er een half uur gespeeld was in een tijdsbestek van twee minuten op een 0-2 achterstand komen. In de 26e minuut zag BMT-doelman Dogukan Boyla nog kans een vrije trap van Hasko buiten de palen te houden, maar de bal werd opnieuw van rechts ingebracht door Burak Ozturk van Kocatepe en nu was Hasko wel doeltreffend met een kopbal: 0-1. Twee minuten later werd de bal van ver hoog ingebracht in het strafschopgebied van BMT, doelman Boyla zag er niet helemaal goed uit en wederom Hasko knikte de 0-2 binnen.

Pal daarop leek BMT op weg naar de aansluitende treffer, maar Melih Bayhan speelde de bal te ver voor zich uit en in een uiterste poging er nog iets mee te kunnen doen, raakte hij doelman Ragip Ozrak vol. Beide spelers konden na een blessurebehandeling weer verder. Vijf minuten later kreeg BMT nogmaals een mogelijkheid. In plaats van de bal na een voorzet vanaf de rechterflank te koppen nam Bayhan de bal ineens op de schoen en schoot vervolgens over het Kocatepe-doel.

Scheidsrechter Van Hees leidde het duel rustig en bekwaam en zag zich voor rust alleen genoodzaakt geel te tonen aan BMT-speler Önder Yilmaz. Ondanks de belangen die er op het spel stonden, was en bleef het aan de Melis Stokelaan een uiterst sportieve wedstrijd.

Reklam

Direct na de doelwisseling kreeg BMT al een enorme kans om terug te komen in de wedstrijd, maar Melih Bayhan kopte net over in plaats van in het Rotterdamse doel. Vier minuten later een nog betere mogelijkheid voor de ploeg van trainer John de Wit om dichterbij te komen. Op aangeven van Bayhan verzuimde echter Burak Sari van dichtbij te scoren. Gelijk in de counter was Kocatepe echter wel doeltreffend. Michael Miranda ging er op snelheid vandoor vanaf eigen helft, kwam niemand meer tegen en schoof de 0-3 achter doelman Dogukan Boyla.

Het duel leek beslist, al bleef BMT voetballen om te trachten er toch een beter resultaat uit te halen met het oog op de uitwedstrijd van komende donderdag tegen Kocatepe. Kansen kwamen er ook, maar Burak Sari was wel dicht bij een doelpunt, maar via het lichaam van Gregory Gyebi ging de bal naast het doel. Bij de ijver om er een beter resultaat uit te halen, werd aan BMT-zijde het verdedigende werk vergeten, waardoor weer Michael Miranda er op snelheid vandoor kon gaan, op tijd aflegde op Hasan Sakar, die simpel de bal in het lege doel kon tikken: 0-4. Vlak daarna was het bijna 0-5, maar nu stond doelman Boyla Rotterdams succes in de weg.

Op slag van tijd kreeg BMT dan toch nog de eretreffer. De goed spelende Abdelkerim Kuru stuurde met een steekbal invaller Olkan Gogtas rechts het strafschopgebied in en zijn voorzet werd door Burak Sari tot doelpunt gepromoveerd: 1-4. De tijd was daarna te kort om er nog een beter resultaat uit te halen voor BMT. Gevreesd moet worden dat donderdag in Rotterdam het seizoen eindigt voor het team van trainer John de Wit.

RVVKOCATEPE: Ragıp-Rayn-Petrik-Elton-Grek-Ahmet-Burak-Barış-Cengiz-Mike-Hasko-Talha-İsmail-Mustafa-Michel

© Haaglanden Voetbal

Daha Fazla Göster

Mahmut Erozturk

Guncel haber Genel yayin yonetmeni

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu