DünyaHollandaMansetNL-NieuwsSpor

Ontaard in een massale vechtpartij tussen Hekelingen en Rvv Kocatepe

hekelingenOp zondagavond 13 maart is het bestuur van RVV Kocatepe bij elkaar gekomen om te praten over de ongeregeldheden eerder op de dag bij de wedstrijd “Hekelingen 2 – Kocatepe 2”. Helaas is die wedstrijd, in de 60’ste minuut bij een 1-2 stand, ontaard in een massale vechtpartij tussen beide elftallen.

Uit de verklaringen van de eigen technische staf + spelers is vernomen dat de gemoederen hoog zijn opgelopen nadat een ´donkere´ speler van RVV Kocatepe door de grensrechter van de tegenpartij racistisch is bejegend. De overige team spelers probeerden voor de eigen speler op te komen en hierdoor ontstond de vechtpartij.
Als club betreuren wij de gebeurtenissen bij de wedstrijd en keuren elk vorm van discriminatie en fysieke geweld af. Er zal aangifte gedaan worden bij de Politie.

Direct na de vechtpartij is de Politie van Spijkenisse gearriveerd en zijn uiteindelijk 2 spelers van RVV Kocatepe meegenomen door de Politie. De rest van het team moest per direct het terrein van Hekelingen verlaten. Om 21:30 in de avond (+/- 9 uur later) zijn onze 2 spelers vrijgelaten.

Helaas zijn ook bij RVV Kocatepe slachtoffers gevallen. Er zijn spelers die in de loop van de dag voor medisch onderzoek een bezoek hebben gebracht aan het ziekenhuis. Er zal ook aangifte worden gedaan bij de Politie door een aantal spelers.

Na afloop van de wedstrijd hebben wij in de media (Telegraaf en AD) met verbazing de gebeurtenissen nagelezen. Wij betreuren de berichtgeving in de media….waarin alleen de club Hekelingen als slachtoffer is genoemd en RVV Kocatepe de dader!

Reklam

Door de media zijn wij als club niet benaderd en hebben wij ons verhaal niet kunnen doen. Elk onenigheid tussen 2 partijen heeft naar onze mening ook 2 verhalen.  Maar helaas is wederom eenzijdig berichtgeving geplaatst. Jammer genoeg werken zulke éénzijdige berichten heel erg negatief en stigmatiserend….en worden vooral ‘vooroordelen’ bevestigd.

Vanuit bestuur van RVV Kocatepe hebben wij alle betrokken spelers + technische staf gevraagd om schriftelijk hun verhaal te doen. De betrokken 2 spelers zijn tot dat het onderzoek door de KNVB is afgerond voorlopig op non-actief gezet. (Niet trainen en niet spelen)

Vanuit het bestuur van RVV Kocatepe is besloten om in het belang van het onderzoek over het incident verder geen uitlatingen richting pers te doen. Wij wachten het onderzoek van de KNVB met vertrouwen af. Wij vragen onze leden, in belang van dit onderzoek, niet te reageren in de pers of sociale media.

 

Daha Fazla Göster

Mahmut Erozturk

Guncel haber Genel yayin yonetmeni

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu