DergimizMansetNL-Nieuws

Vraagstelling van onze klanten

Al jaren hebben we te maken met vraagstelling van onze klanten zoals ‘wat is een kracht van gewijsde -kesinleşme şehri nedir’ en wat is een apostille-apostil nedir. Wij hebben ruim de ervaring daarover en kunnen onze klanten geduldig uitleggen wat dat is en waar dat in Nederland verkregen worden.

Hieronder zijn er alvast wat informatie over de legalisatie van (vertaalde) documenten:
Keinleşme şehri- een kracht van gewijsde

Wat betekent kracht van gewijsde?
Wanneer een uitspraak niet meer vatbaar is voor een rechtsmiddel (juridische bezwaar mogelijkheid) zegt men dat de uitspraak definitief is en dus kracht van gewijsde heeft. Dat betekent dat recht is gewezen met de kracht van het definitief rechterlijk gewijsde zonder verdere mogelijkheid tot hoger beroep of verzet.
In de praktijk kan wel een vonnis dat uitvoerbaar bij voorraad gesteld is, kan worden uitgevoerd, zelfs zonder dat het kracht van gewijsde heeft. De uitvoering gebeurt dan op risico van hij die het vonnis uitvoert, met de kans dat er zal dienen terugbetaald indien in hoger beroep of verzet de uitspraak wordt hervormd.

Legalisatie via de Turkse Consulaat
Daarnaast hechten de officiële instanties in Turkije grote waarde aan, aan het legaliseren van de vertaler van het document. Hier komen er per pagina €17.00 kosten bij.

Alleen apostillestempel bij Apostilleverdrag
Turkije is aangesloten bij het Apostilleverdrag. Dus als u het document in Turkije wilt gebruiken. kunt u bijv. via de rechtbank van uw woonplaats een apostille aanvragen. Momenteel kost een apostillestempel €20.00 per document.

Reklam

Daarnaast hechten de officiële instanties in Turkije zoals de rechtbanken veel grote waarde aan, aan het legaliseren van de vertaler van het document via de notaris van Turkse Consulaat. Hier komen er per pagina €17.00 kosten bij.

Daha Fazla Göster

Mahmut Erozturk

Guncel haber Genel yayin yonetmeni

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu